Llogaran kansallispuisto

Llogaran kansallispuisto perustettiin vuonna 1966 suojelemaan merkittäviä ekosysteemejä. Puisto on kooltaan vain hieman yli 10 km2, mikä tekee siitä Albanian toiseksi pienimmän kansallispuiston.

Ceraunian vuoriston korkeimmat huiput ovat Maja e Çikës (2045 m) ja Maja e Qorres (2018 m).

Luonto on puistossa erittäin monimuotoinen ja ainutlaatuinen. Maisema vaihtelee metsistä alppiniittyihin ja jyrkkiin kallioseinämiin.  Jylhät vuoristot laskeutuvat silmiä hiveleviin Joonianmeren rantamaisemiin.

Llogaran solassa on maantie, joka kulkee vuoristossa jopa yli 1000 metrin korkeudessa. Solassa on upea näköalapaikka, josta avautuvat panoraamanäkymät merelle sekä vuoristoon.

Ajamalla edellä mainittua maisematietä on helpointa kokea henkeäsalpaava vuorisotunnelma, mutta patikoimalla kävelyreittiä voi saada vieläkin unohtumattomamman elämyksen.

Patikkareitti lähtee Llogaran kansallispuiston opastuskeskuksen lähistöltä. Alla olevat kuvat ovat reitin varrelta, jossa kohtasimme mm. muulilla polttopuita kuljettavan paikallisen isännän pelottavan koiransa kanssa. Viidakkomaisissa metsissä voi ajatella elävän isompiakin petoja kuin metsäkissa, joka kuuluu alueen runsaslukuiseen eläimistöön.