Vespalla Albaniaan

Vespalla Suomesta Albaniaan

Kesäkuussa 2024 matkustan Vespalla Euroopan halki Albaniaan yhdeksän valtion kautta. Matkani polveilee Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Slovakian, Unkarin, Kroatian, Bosnia-Herzegovinan ja Montenegron kautta.

Päämääränäni on Vlorë Etelä-Albaniassa Adrianmeren ja Joonianmeren rannalla. Vlorë on Albanian kolmanneksi suurin kaupunki ja yksi Albanian vanhimpia kaupunkeja.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan matka kestää kahdeksan yötä. Päivämatkat tulevat vaihtelemaan 150 ja 500 kilometrin välillä. Autolla olen ajanut Albaniaan kahden yön taktiikalla, mutta nyt on tarkoitus edetä huomattavasti rauhallisemmin.

Tarkoituksenani on välttää mahdollisuuksien mukaan moottoriteitä ja ajella rauhallisempia reittejä, joissa on mahdollisuus katsella ympärilleenkin. 

Yleensä Vespa-nimi herättää mielleyhtymän legendaarisesta moposkootterista, joka saa sympatiat puolelleen hyvin helposti. Nyt taitan matkaa sen isoveljellä eli Vespa GTS 300:lla, joka ei siis ihan mopo kuitenkaan ole vaan keskitehoinen moottoripyörä.

Päivitän tälle sivustolle matkablogiani. Tule mukaan seuraamaan matkaani!