Albania-aiheista kirjallisuutta

Kirjallisuutta

Albania tutuksi sohvamatkalla

Albania matkaopas 2020

Albania on kiehtova maa, johon yhä useampi suomalainen matkailija haluaa tutustua. Maalla on paljon muutakin tarjottavaa kuin edullinen hintataso ja lämmin ilmasto.

Albania: matkaopas 2020 on tiivis ja tuore tietopaketti, joka on täynnä hyödyllistä informaatiota albanialaisesta kulttuurista, erilaisista nähtävyyksistä, ravintoloista, majoitusvaihtoehdoista, ostosten tekemisestä, liikenneyhteyksistä, luonnosta ja monesta muusta matkailijaa kiinnostavasta aiheesta.

Runsaat käytännön vinkit ja vihjeet auttavat tekemään matkasta Albaniaan antoisan, mukavan ja helpon.

Pirjo Mellasen ensimmäinen matkakirja Matkustin Albaniaan on kirjoitettu vuonna 2012, jolloin Albania täytti 100 vuotta. Siinä on päiväkirjanomaisesti kerrottujen tapahtumien lisäksi myös suomalaisille tarkoitettu pieni sanakirja. Painettua kirjaa on pieni erä jäljellä ja se on saatavana myös e-kirjana.  

”Kirjan realistisen kerronnan takia päätin tutustua maahan, siinä on kerrottu myös negatiiviset kokemukset. Nyt olen itsekin ostanut asunnon Albaniasta!”

Kustantaja: Reunalla.fi

Mirësevini! Tervetuloa ystävällisten ihmisten maahan, sadunhohtoisten vuorten Albaniaan!

Pirjo Mellasen toinen matkakirja Albaniasta kertoo arjen vaikeuksista ja maan tavoista, jotka matkailijan on hyvä tietää, mutta se kertoo myös ihanista auringonnousuista tummien vuorten takaa, onnellisista päivistä turkoosin meren rannoilla, retkistä pikkukyliin, vanhoihin luostareihin ja kirkkoihin.

Retkillä löytyy ravintoloita mitä oudoimmista paikoista ja tuntemattomien vieraanvaraisuus yllättää väsyneet kulkijat. Toisaalta ulkomaalaiset joutuvat oikaisemaan paikallisten vääriä käsityksiä ja epärealistisia odotuksia opiskelusta ja työstä Pohjoismaissa – aivan samoin kuin suomalaisten ennakkoluuloja Albaniasta. Kymmenen Albanian-vuoden jälkeen Mellaset ovat juurtuneet yhä syvemmälle toiseen kotimaahansa.

Kustantaja: Reunalla.fi

Albania (Enchantment of the World)

Learn about the country’s history, culture, people and much more
Located along the west coast of Europe’s Balkan Peninsula, Albania is a nation that has experienced tremendous changes in recent decades. Once a communist nation, its current government was established after a revolution in the early 1990s. Since then, it has been steadily growing and changing. Readers will find out what it is like to live in Albania today, explore the country’s long history, and get an insider’s view of its towns, cities, and wilderness.

 Tiranan sydän

Palkitun kirjailijan henkeäsalpaava romaani matkasta Euroopan ja ihmisen laidalta toiselle

1990-luvun alun Tiranassa nuori Bujar menettää isänsä, ja hänen paras ystävänsä Agim tuntee olevansa väärässä ruumiissa. Kommunistinen diktatuuri Albaniassa on päättynyt, ja maa kurottaa kohti Eurooppaa. Yhteiskunnan romahduksen aikaansaama kaaos saa pojat ottamaan kohtalon omiin käsiinsä: pakenemaan rannikolle aikeenaan päästä länteen.

Rooma, vuosituhannen loppu: nuori mies on valmis tekemään ja sanomaan mitä tahansa saadakseen uuden nimen ja uuden alun. Puolen maailmaa kierrettyään hän asettuu Suomeen. Mitä kaikkea ihmisen on
uhrattava tullakseen omaksi itsekseen?

Tiranan sydän